Biografie

Carl Visser (1981), is begonnen met orgelles toen hij elf jaar oud was bij Henk Braad. Om naar het conservatorium te kunnen is Carl overgestapt naar Theo Jellema, eerst voor privé les en later als hoofdvakdocent van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier heeft hij in 2006 de Bachelor-fase afgesloten.Vervolgens studeerde Carl Visser aan de Messiaen-academie waar zijn hoofdvakdocent Michel Bouvard (Toulouse) hem naar zijn Master-examen begeleidde. Bij Theo Jellema volgde Carl Visser lessen kerkmuziek en bij Tineke Steenbrink lessen clavecimbel. In juni 2008 heeft hij zijn Master-studie afgesloten met eindcijfer 9 in het muziekcentrum te Enschede, waar hij onder andere het orgelconcert voor strijkorkest, pauken en orgel van F. Poulenc speelde.

Carl volgde master classes bij onder andere Michel Bouvard (Toulouse), Francois Espinasse (Lyon), Ton Koopman (Naarden-Bussum), Louis Robilliard (Lyon), Wolfgang Zerer (Hamburg) en Kees van Houten (Boxtel).
In september 2010 was hij een van de finalisten in het prestigieuze orgelconcours in Amsterdam, het "3rd International Organ Competition Jan Pieterszoon Sweelinck”.
Afgelopen jaar heeft Carl zich verdiept in het Dritter Theil der Clavier Übung van J.S. Bach om het te besluiten met concerten in onder andere Kampen (Bovenkerk), Grou (Sint Piter) en Gouda (Sint Jan).
Carl Visser is ook actief als privé-docent en continuospeler in wisselende ensembles waar de barok muziek veelal de boventoon voert.

Als cantor-organist is Carl Visser verbonden aan de Sint Piter te Grou, waar hij ook artistiek leider is van de concertserie. Onlangs heeft hij daar het Requiem van Maurice Duruflé en het Requiem Eternal Light van Howard Goodall uitgevoerd maar ook het Stabat Mater staat op de agenda voor volgend jaar.

[English] [Deutsch]

Download biografie (Bio pdf Nederlands, English, German)